Dan Web Tippek: Karakterek és Betűtípusok

Posted on

Karakterkészletek

ASCII vagy kaptok…

TIPP: Ne használjon különleges karaktereket (sammi más, mint betűk, számok, vagy egy közös punctuations), kivéve, ha tudod, hogy a szabványok, illetve, hogyan kell használni őket!

A szabványos karakterkészlet számítógépek hagyományosan ASCII (Amerikai Szabvány Kód az Információ Csomópont). (Valójában a jelenlegi standard változat az úgynevezett “US-ASCII”, feltehetően megkülönböztetik a nem-amerikai ASCIIs.) Ez a csoport a karakterek számozása 0-tól 127, amely magában foglalja a felső, mind az alsó esetben betűk, számok, írásjelek, valamint néhány vezérlő karakterek, mint például a ikonra, majd linefeeds. Nincs rendelkezés az ASCII a külföldi karaktereket vagy speciális szimbólumokat. Ezért különböző úgynevezett “kiterjesztett ASCII” készletek (egy helytelen elnevezés, mivel ezek a kiterjesztések nem része az ASCII szabvány) fejlesztették ki, hogy ezeket a dolgokat. A Windows, a Mac, az IBM PC-szöveges-módban különböző meghatározza a kiterjesztett karakterek (változatai ezek a különböző országok még különböző verziók). Mivel ők is nagyon eltérőek egymástól, az csak a “biztonságos” karakter továbbítja, számíthat a felhasználó fogadó megfelelően hagyományosan a “7-bites” karakter 0-127.

(Nos, általában a 7-bites ASCII karakterek a “biztonságos”, de van néhány kivétel miatt nem szabványos karakterkészlet kezelése különböző számítógépes modellek. Például, a régi Commodore PET, 64, 128 számítógépek használt furcsa “PET-ASCII” set kisbetűk, ahol a nagybetűs kell, nagybetűk máshol teljesen, a különböző grafikus karakterek ül a normális kisbetűs rész. A legkorábbi Apple II számítógépek nem volt kisbetűk, ahelyett, hogy értelmes dolog által feltérképezése, azok a karakterek rá a megfelelő nagybetűt, ehelyett megjelenik, mint a véletlenszerű szemét. De, mint most, a legtöbb számítógép a közös használat az eredeti ASCII tartomány megfelelően, eltekintve a bosszúság, a következetlen kezelése kocsi visszát, linefeeds, ami a fejfájás a fájlok átvitele a vonal megszakad.)

Azonban a Web létre, hogy támogassa egy szélesebb körű karaktereket. Előzetes HTML 4.0, a “normál” karakterkészlet HTML volt, ISO-8859-1 (más néven ISO Latin-1), kibővített karakterkészlet kétszer annyi karakter, mint ASCII. A nemzetközi politikai korrektség azonban újabb változata a HTML nincs alapértelmezett karakterkészlet annak érdekében, hogy szívességet a nyelvek (főként Nyugat-Európai) által támogatott ISO-8859-1 több, mint az is, hogy nem. Ezért explicit “charset” paraméter szükséges a HTTP content-type fejléc (bár a HTTP protokoll előírások magukat még mindig azt mondom, hogy “ISO 8859-1” – ez az alapértelmezett érték). A Windows karakterkészlet többnyire ugyanaz, mint az ISO karakterkészlet, de a Macintosh beállítása nagyon különböző, ezért tisztában kell lenniük azzal, hogy a képszerkesztő program behelyezése karakterek megfelelően a standard, vagy a saját, platform-specifikus karakterkészlet. (Az utóbbi időben egyre népszerűbb, hogy az UTF-8 character set különbözik a régebbi hagyományos is, amely támogatja a teljes körű Unicode; ez lesz szó később.) Vagy meg lehet tanulni a karakter számot a kívánt karaktereket, majd helyezze őket escape szekvenciák kezdve azzal, hogy egy jel, mint È a karakter #200 (È). (Ne felejtsük el, a pontosvessző (;) a végén a szökés sorozat!) Vagy, bizonyos karakterek, használhatja a “gazdálkodó egység nevek”, mint é az “e” akut akcentus (é), de ezek nem mindig, mint a széles körben támogatott böngészők, így karakter számok “biztonságosabb” ha tudod őket. (Lásd az alábbi linkekre egyes források karakter száma felsorolja.) Megjegyzés szerint a HTML szabványok, numerikus karakter hivatkozásokat mindig kellene, hogy legyen az ISO-8859-1 character set (vagy annak tartalmazó, a Unicode-ot, ami azt megvitatni alatt), még akkor is, ha a karakter kódolás van megadva, mint valami más. A tényleges teljesítmény a böngészők eltérő lehet, sajnos.

Egy “szervezet nevét” kell használni, vagy &amp; ampersands (&) használni, mint a szó szerinti karakterek a szöveg, így nem értelmezhető része egy karakter egység kód, &lt; &gt; a kevésbé, mint a (<), illetve nagyobb (>) jel, így nem értelmezhető része a HTML-címkéket. Néhány ember is cserélje ki a dupla idézőjelet (“) &quot; de ez nem szükséges, kivéve belül tag jegyzett attribútum értékét; ez az egyetlen hely, ahol az idézet mark ami azt jelenti, hogy meg kell védeni. A szervezet normális szöveg, idézetek ártalmatlanok. (Ez a szabvány ASCII egyszeres vagy dupla idézőjelek,”es”, ártalmatlan… azok a nem szabványos word-processzor “okos idézetek” egy másik történet!).

MEGJEGYZÉS: Egy adott, a gyakran figyelmen kívül hagyják, például, hogy hol kell használni egy entitás neve helyett a nyers karakter a ampersands belül található URL címek általában a paraméter karakterláncot telt el, hogy egy CGI script. Elég gyakori, hogy egy sor-a paraméterek egymástól ampersands (pl. a cucc.cgi?e=1&=2), az eredő standard használja ezt a szintaxis által böngészők generáló kéréseit a Webes űrlapon. Sajnos, ez a szintaxisa nem megfelelő belül egy HTML dokumentum, de egyes böngészők már ismert, hogy értelmezni részein ilyen paraméter szálakat, mint a beágyazott különleges karakterek. Különösen a sorozat &section=, gyakran talált részeként a string paraméter egy adatbázis-lekérdezés, néha úgy értelmezni, mint amely a gazdálkodó egység &sect; “rész fejléce karakter” (§). Hogy ezt megakadályozza, cserélje ki & a &amp; bárhol fordul elő, vagy más átprogramozni a CGI szkriptek, hogy elfogadja egy “biztonságosabb” paraméter elválasztó, mint egy pontosvessző. (Pontosvessző, azonban problémás lehet, ha az ilyen URL ek a META frissítés kategória, mint a pontosvessző egy fenntartva elválasztó ilyen közegben.)

Mint egy utolsó megjegyzés, mikor kíván egy jel sorrendet úgy kell értelmezni, mint referenciára, biztos, hogy tartalmazza a záró pontosvessző. Ez &amp;, nem csak &amp. Vannak bonyolult szintaktikai szabályok, amikor a pontosvessző vagy nem szükséges, sőt, még bonyolultabb böngésző-specifikus hiba-korrekció viselkedés olyan esetekre, amikor a szintaktikai szabályok nem követték megfelelően (az egyik ilyen hiba-korrekció kísérlet vezet &sect; probléma fentebb). Az a legbiztonságosabb, hogy mindig megszüntetni a szervezet hivatkozásokat a pontosvessző, mindig “entitás” ampersands, ha nem az a célja, mint a kezdete egy entitás hivatkozás.

Vigyázz a nem-annyira-okos idézetek!

TIPP: Óvakodj a szövegszerkesztők behelyezése nem szabványos karaktereket, anélkül, hogy észrevenné.

Ne használja a platform-specifikus karakter nem található szabványos karakterkészlet. Különösen sok a szövegszerkesztők meg fogja változtatni az idézetek, illetve múlt időben, hogy az úgynevezett “okos idézetek”, amely hajlás jobbra vagy balra, attól függően, hogy melyik oldalon egy idézet vannak. Ezek nem részei az ISO 8859-1 character set, valószínűleg kiszámíthatatlan hatások a weboldalakon. Ha látja valaki Web oldal van valami furcsa, mint egy “AE” fojtogatás, ahol egy aposztróf kell, tudod a fejlesztő használt operációs rendszer saját karakter, ami nem támogatja ezt a szabványt. (Ami azt illeti, nem kellett ezekkel a vicces karakter e-mail-ben vagy; azt, hogy az üzenetek nagyon furcsa mail olvasók, hogy nem támogatja őket. Sok “spammerek,” elég idegesítő már, használja ezt a fajta szemét, hogy az üzenetek egy még nagyobb fájdalmat. E-mail, hogy biztonságban legyen, maradjon, ahol csak lehetséges, hogy a standard US-ASCII 7 bites karakterkészlet; Web oldalak, mint majd később látni, van egy nagyobb karakter repertoár áll rendelkezésre, ha használja a megfelelő kódolási technikákat.)

Vegye figyelembe, hogy egyes operációs rendszerek tegye ezeket a karaktereket a tartomány #128-#159, de ezek számára fenntartott ellenőrző karakterek nem kerülnek felhasználásra nyomtatható karakterek ISO szabvány. Az egyetlen vezérlő karakterek kellene használni a HTML-dokumentumok a lap (#9), a sornövelés (#10), majd a kocsi visszát (#13). Más ellenőrző karakterek #0-31, #128-159 vagy nem definiált, a hatás pedig nem kellene, hogy jelen legyen a standard HTML-dokumentumok. (Persze, ezek a többi karakter van értelme a különböző programok, operációs rendszer, de nem a Webes dokumentumokat. Egy karakter, #7, a “Bell” karakter a hivatalos ASCII szabvány, hívja a számítógép vagy terminál hangjelzés, amikor a kapott; hála az égnek, böngésző fejlesztők nem hajtotta végre, vagy minden tini Web oldal alkotók, akik most betölteni az oldalakat <BLINK> kategória lenne az is, hogy az oldalakat, hogy a sípszó után. Azonban az ilyen új “újítások”, mint a <BGSOUND> címke egyes böngészők hagyd, hogy az emberek ezt a fajta dolog, na mindegy.)

Egy dolog, hogy volt hozzá, hogy a HTML 4.0 (de a böngésző döntéshozók voltak, lassan, hogy végre, így ritkán használt) volt képes idézetek egy “okos” divat segítségével a <Q> tag, amelyek lehetővé teszik, hogy a megfelelő jobbra-balra idézetek a böngésző target-rendszer, vagy szabványos ASCII idézetek, vagy “okos idézetek” attól függően, hogy mi áll rendelkezésre a rendszer.

A böngésző támogatja a <Q> lassan megérkezett során az évtized után a standard megjelent. A Mozilla-alapú böngészők már régóta támogatja a <Q> tag, de először csak akkor kell használni, hogy “egyenes” idézetek, nem a göndör tipográfiai is; később, göndör idézet támogatása lett hozzáadva. Még néhány homályos böngészők, mint Alis Tangó, Cyberdog (Mac), iCab (szintén a Mac) használt megfelelő tipográfiai idézetek ez a címke a korai időpont, Hiúz használ idézetek megfelelő karakterkészlet a terminál használják.

Ha a böngésző támogatja a <Q> tag, ez a mondat lesz látható idézetek!

Még egy dolog a témában ajánlatok: Egy idézve stílus talált gyakran az Interneten, a “Unix-Geek Stílus”. Ez áll a használata backquote (`) a nyitó idézet, egy normális hetero idézőjelet (‘) a záró. Vagy kétszemélyes idézetek, ezt a stílust használ két backquotes (“), mint a nyitó idézet, egy normális dupla idézőjelet (“), hogy közel van. Ez úgy néz ki, tényleg furcsa a legtöbb számítógép betűtípusok jelenleg használatban van, ahol a backquotes sovány az oldalon, de a rendszeres idézetek egyenes. Ez a stílus alapján egy elavult változatát az ASCII szabvány, elavult legalább a 80-as évek óta, ami arra utal, hogy a aposztróf karaktert kellene, hogy hajoljon előre, illetve kiegészítik a hátrafelé hajló backquote. A jelenlegi standard kéri az egyszeres vagy dupla idézőjelek, hogy egyenes legyen, hogy a modern betűtípusok mutatja. A régi IBM PC egyszínű szöveges módú font volt egy ferde aposztróf, de nem elég sovány ugyanabban a szögben, mint a backquote, így még mindig nem mutat jól. Néhány Unix betűkészleteket, azonban egyező vissza, illetve előre idézi, mint a bemutatót, mivel ezek a karakterek, ezért a “Unix kockák”, mint ez a stílus a idézve. Ez a fajta idézve is megtalálható a hírek a vezetékes szolgáltatások, amelyek valószínűleg követni szabványok alapján archaikus Teletypes. De mivel ezek az idézetek nem egyezik a legtöbb betűtípusok a jelenlegi használat, sem a jelenlegi ASCII szabványok jelenti azt, hogy ők kellene, azt javaslom, hogy elkerüljük ezt a stílust használja az egyenes egy -, illetve kétágyas idézetek, mivel mind a nyitó, illetve záró idézetek.

UNICODE

TIPP: ismeri a Unicode szabványt, valamint a szabványos kódolás használata kívüli karaktereket az ASCII tartományban. A múltban, szükséges, hogy legyen óvatos, hogy használja őket, még a szabványoknak megfelelő módon miatt következetlen böngésző támogatja, de manapság elég biztonságos a használata, ha helyesen.

A 4.0-s verzió a HTML szabvány (most egy régi létrehozott szabvány), Unicode-a hivatalos dokumentum karakterkészlet, ami azt jelenti, hogy numerikus karakter hivatkozásokat mindig értelmezése tekintetében a Unicode-ot, szemben a karakter kódolás, amely a használt karakterkészletet, hogy továbbítja a karakterek a hálózaton keresztül (de lehet, hogy tárolja a Web-oldalak a szerver fájlrendszer, de nem feltétlenül, mint a szerver, lehet, hogy átalakítsa a karakterek, mint továbbítja őket). Ez a kódolás nem standard érték alatt a HTML specifikáció, meg kellene határozni a HTTP content-type fejléc, de a numerikus referenciák kell érinti a kiválasztott kódolás egy dokumentum.

Az első 256 karakter Unicode (#0-#255) egyenértékű az ISO Latin 1 szabvány, ami viszont már az első 128 karakter egyenértékű az idősebb US-ASCII (azzal a kis különbséggel, hogy a Unicode úgy döntött, hogy nem ad semmilyen meghatározást, mint a funkciók a vezérlő karakterek a #0-#31 #128-#159, így teljes mértékben a rendszer-specifikus) olyan meglévő Webes dokumentumokat ugyanúgy működik, mint mindig. De további karakterek #256, fel is rendelkezésre állnak, köztük sok más idegen nyelvek, matematika karakterek, valamint több, beleértve a göndör idézetek. (Nézd meg a karaktersorozat elején a &#8216;. Itt van, amit a böngésző megjelenít: ‘’‚‛“”„‟) Eredetileg karakter számok mentek #65535 (csak a 16-bites karakter tartomány), de a standard később módosítani, hogy tartalmazza még magasabb szám, mint az, hogy az magában foglalja karakter repertoárját eredetileg nem adott helyet a Unicode rendszer (mint például a magasan specializált szimbólumkészleteket vagy karakter homályos vagy halott nyelven). Az eredeti Unicode-set is képviseli fájlok két byte / karakter (ami kétszer, a tér, az egyenértékű ASCII fájl), de a jelenlegi Unicode szabványt kell megadni oly módon, hogy magában foglalja a változó számú byte-különböző karakterek, ha a karakterek, hogy közvetlenül képviselte, ahelyett, hogy adott numerikus hivatkozások, mint a “jel” – kódok felett. (UTF-8 a legnépszerűbb ilyen kódolást, mint majd alább.)

Megjegyezzük, hogy vannak nagyon régi böngészők, amelyek nem támogatják a Unicode karakterek (de mostanra már túl régi a legtöbb ember számára, hogy kell aggódni), de még Unicode-támogató böngészők lehet, hogy nem fér hozzá, hogy a külföldi karakter (lehet, hogy nem egy Cirill betűkészlet a rendszer, ha nem foglalkozol rendszeresen orosz dokumentumok; a Kínai, Japán dokumentumok igényel több ezer különböző karakter), így nem számít a Web oldalakat, hogy olyan széles körben olvasható. “Okos”, idézetek, múlt időben vagy inkább általánosan elérhető a felhasználók számára, mint Cirill, stb. a legújabb böngészők mindegyike támogatja a Unicode karakter hivatkozások ezeket. A saját veleszületett konzervativizmus vezetett, hogy továbbra is egy nagyon hosszú idő használata egyszerű US-ASCII egy, illetve kétágyas idézet karakter, amely mind a régi, mind az új böngésző támogatja, de mostanra már nagyjából mindenki Unicode betűtípus telepítve, amely tartalmazza a legtöbb karakter kérdés, ezért ezeket az aggályokat elég archaikus.

A beállítás a különböző karakterkészletet

A szerver küld, részeként a MIME-típus azonosító, a HTML-dokumentumok, karakterkészlet kód:

Content-type: text/html; charset=iso-8859-1

Ez arra utasítja a böngészőt, hogy várom, hogy a dokumentum a megadott karakterkészlet, amely lehetővé tenné, hogy a speciális karakterek be, anélkül, kódokat vagy szervezet nevét. Karakter egészül ki a jel kódokat még mindig a Unicode beállítva, míg a tényleges karakter a dokumentum a “helyi” karakterkészlet által kiválasztott dokumentum kódolását. (Legalábbis így kellene működnie; egyes böngészők eltérő lehet.)

Talán azt hiszed, hogy, mert nem te vagy a kiszolgáló rendszergazdája, vagy nem képes beállítani ezt a fajta MIME-type fejléc. Lehet “hamis” keresztül META HTTP-EQUIV tag, de ez nem túl jó megoldás, mivel lehetővé teszi az egyes böngészők felhívni a képernyőt kétszer, először az alapértelmezett karakterkészlet aztán az egyik kiválasztott, miután rájön, hogy szüksége van erre. Különben is, ez logikusan egy buta dolog, hogy adja meg a karakterkészlet belül maga a dokumentum; ha a böngésző nem tudja, milyen karakterkészletet használja előre, hogy tudja, hogyan kell értelmezni a beágyazott kategória, hogy adja meg? Mi van, ha a dokumentum volt az EBCDIC, egy karakterkészletet, a semmi közös nincs ASCII vagy az ISO-8859-1? Valójában, az igazi élet, minden karakterkészletek leggyakrabban használt az Interneten megosztani a 128 szabványos ASCII karaktereket, amelyeket minden szükséges szabványos HTML, szóval ez nem is nagy probléma.

Egy WYSIWYG szerkesztők dobni egy ilyen META tag automatikusan is, ha a karakterkészlet a normális; ez szükségtelen, mely egy bosszantó képernyő villogni egyes böngészők. Arról nem is beszélve, hogy ezek közül néhány szerkesztők is vidáman használata nem szabványos karaktereket, mint az MS-Windows “okos idézetek”, mely esetben a fejlécben a lapkák, hogy a hatást, hogy az ISO-8859-1 a karakterkészletet használja, valójában egy hazugság.

Másrészt, ha te oldalak létrehozása, amelyek célja, hogy használható olyan helyzetekben, más, mint a HTTP-szerverek, például, hogy kell helyezni a CD-ROM, ebben az esetben nincs szerver fejlécek, hogy azonosítsa a karakterkódolás, akkor a használja a META tag lehet az egyetlen ésszerű lehetőség.

De, akárhogy is, a valódi szervert fejlécek jobban elérhető, mint gondolnád; ha a webhely szálló keresztül a Apache szerver szoftver (a legnépszerűbb server), próbálja nevű állomány .htaccess a webhely gyökérkönyvtárában, ezt a sort:

AddType text/html;charset=ISO-8859-1 .html

Cserélje ki az “ISO-8859-1” másik hivatalos karakterkészlet nevét, ha ön használ egy különböző karakterkészletet (pl. egy Cirill, Görög vagy Héber karakterek; lehetőleg UTF-8 manapság), majd cserélje ki “.html” bármilyen fájl kiterjesztését használja a HTML fájlokat, ha ez más. (Lehet használni a különböző fájlokat az oldalak a különböző karakterkészletek, mint “.ru.html” az oldal oroszul, hogy szükség van a Cirill beállítva.)

UTF-8

A több kódolások a teljes Unicode karakter repertoár, UTF-8-messze a legnépszerűbb. Ellentétben a korábbi kódolások, hogy volt egy karakter per byte (vagy, abban az esetben egy Ázsiai kódolások, két byte / karakter), UTF-8-at használ, változó számú byte / karakter. A bájt a decimális értékek 0-től 127 használják, ugyanúgy, mint a US-ASCII, valamint az ISO-8859-1, mint egy karakter az ASCII tartományban, de byte értékek 128 a 255 tekinthető az első byte egy hosszabb sorozat két vagy több byte (hogy pontosan hány határozza meg, milyen érték az egyes byte). Egy UTF-8-fájlt kell értelmezi az elejétől a végéig, összhangban a kódolási szabályok annak érdekében is, hogy meghatározzák, mennyi karaktert, ellentétben egy ASCII fájl, ahol a karakterek száma látható a fájl mérete bájtban.

Sok szerkesztő programok manapság támogatja az UTF-8 natívan, így lehetséges, hogy hozzon létre dokumentumokat, ebben a kódolás, hogy használja a karakter Unicode használata nélkül a “jel kódok” fentebb. Ha UTF-8, győződjön meg róla, hogy a Web-szerver bejelenteni, ennek megfelelően; a szöveget talán úgy néz ki, mint a halandzsa, ha szolgált egy téves kódolás a fejléc.

Ha ragaszkodik ASCII karaktereket, akkor lehet bejelenteni, a kódolás UTF-8, ISO-8859-1, US-ASCII, vagy számos más értékek, s ez a munka azonos, mivel a tartomány az ASCII kódolt azonos, az összes ilyen kódolású. Azt is, amit karakter szeretné formájában jel kódok HTML, meg még ez az egyenértékűség, de ha behelyez egy nyers kívüli karaktereket az ASCII tartomány, például egy ékezetes betű vagy göndör idézet, tudnod kell, hogy mit kódolás, hogy megmenti őket.

Betűtípusok

TIPP: FONT FACE attribútum elavult; stíluslapok használata helyett. De ha ragaszkodsz hozzá, hogy használja, legalább tudom, hogy működik, mi hogy néz ki.

Eredetileg HTML szerzők nem volt módja, hogy beállított betűtípusok; minden dokumentumok jelenik meg a kiválasztott betűtípusok, a böngésző által. Sokan azt hiszik, ez az, így kell lennie; a szerző a böngésző az adott platform jobb választani, vonzó, olvasható betűtípusok, hogy a rendszer, mint a szerző egy weboldal, amely tekinthető a különböző rendszerek. Azonban a jelenlegi-nap böngésző támogatja a használatát a FONT tag változtatni betűtípusok. Ezt a <FONT FACE=”Arial,Helvetica,Sans”>, ahol az érték a attribútum lista a betűtípus nevét. Ha az első font, a lista elérhető a felhasználó rendszerét használja fel; ha nem, a második használja, ha elérhető. Ha ilyen nem áll rendelkezésre, a normális alapértelmezett betűtípust használ.

Ez a funkció használata nagyon óvatosan, ha használod. Nem tudom, hogy mi a betűtípusok rendelkezésre állnak a felhasználó rendszer, amely alatt futó Windows, MacOS, UNIX, vagy egy másik platform. Talán egy felhasználó, egy font nevű “Arial” ez teljesen más, mint a “Arial” ismeri. Talán a felhasználó végrehajtása “Helvetica” nem skála – a lényeg, méretben a dokumentum szüksége van. Könnyen készítsen egy teljes káosz bizonyos felhasználói rendszerek. Ezekben a napokban, most, hogy Cascading Style Sheets, széles körben támogatott, a stíluslap a megfelelő hely arra utal, betűtípusok, de már szinte teljesen megszűnt a használata FONT kategória magam (nem az, hogy voltam valaha, erős felhasználói közülük az első helyen). Mivel írtam, hogy az eredeti változat ezt az oldalt, mielőtt stíluslapok voltak, mint jól megalapozott, nem említettem nekik, adott példák helyett használata a régi, elavult kategória, mint a FONT. Azonban sok a jegyzetek figyelmeztetések a használat, visszaélés betűtípusok még akkor is érvényesek, ha használja a stíluslapok javasolni nekik.

Ha ön bármilyen különleges, nem-ASCII karaktereket, mint például idegen nyelvű ékezetes karaktereket vagy nem-Latin ábécé (Cirill, stb.), ez hosszú időt vett egy rossz ötlet, hogy használja bármely rögzített betűtípus-beállítások… ott volt az a hatalmas változás, hogy a rendelkezésre álló speciális karakterek különböző betűtípusok, gyakran voltak mind az U.S., mind a külföldi verziók egy adott betűtípus, hogy más karakter repertoár. Nem is beszélve a több karakterkódolás egy ábécé, hogy a különböző karakterek különböző pozíciókat, így néhány betűtípus lehet, hogy más sorrendben a többi. Egy megfelelően Unicode-kompatibilis böngésző kellene, hogy állítsa be a kijelzőn a megfelelő karakter minden esetben, de nem mindig számít minden böngészőben, hogy megfelelően kompatibilis. Ha tartózkodik a meghatározása egy adott betűtípus, add, hogy a böngésző a felhasználó saját konfigurációk esélye, hogy egy betűtípus, hogy működik az adott dokumentum nyelvét, de ha megad egy betűtípus lehet, hogy kényszerítve a használata betűtípus, hogy nem működik. Ez azonban remélhetőleg csak egy akadémiai gondom most, Unicode támogatás jól bevált modern böngészők.

Ha használt betűtípus-beállítások az ilyen dolgok, mint a fejlécek, feliratok, valamint a panelek legördülő menüből, legalább visszafogni magad változtatni a betűtípust a szervezet normális szöveg a dokumentumban. Ezt a szöveget különösen fontos, hogy legyen olvasható, általában a böngésző alapértelmezett betűtípus nem a legjobb munka. Különösen sok a fejlesztők manapság úgy tűnik, hogy használni Arial, mint a saját teste szöveges betűtípus; nem tudom, miért, hiszen tényleg tetszik a normális alapértelmezett (Times New Roman) jobb. Arial egy sans-serif betűtípus, hallottam, hogy a tanulmányok, amelyek azt mutatják, hogy serif betűtípusok általában jobban olvasható, a nagy szövegblokkok. Aztán megint hallottam már más tanulmányok azt mutatják, hogy ez kizárólag papír, nem a számítógép képernyőjén. Azonban én még mindig inkább a serif betűtípusok szövegben magam (pedig az emberek néha nyomtassa ki a weboldalakat!) Arial jobb alkalmas rövid címlapra. Arial is hajlamos arra, hogy egy kicsit nagyobb, mint más betűtípusok, ami viszont arra ösztönzi a fejlesztők számára, hogy használja a SIZE attribútum a FONT tag, hogy ez a kisebb, a másik rossz ötlet, mert képes a nehezen olvasható szöveg egyes felhasználók számára.

Kerülje a FONT SIZE beállítások a szervezet normális szöveg. Definíció szerint a böngésző normál betűméret állítólag a legtöbb olvasható méretű normál szöveg. Ezért böngésző konfigurációs beállítást választhat a felhasználó betűméret normál szöveg, így eldöntheti, hogy az egyik, hogy jó nekik. Ha használja a <FONT SIZE=”-1″>, amit valójában mondani, hogy “Vedd a betűméret, a felhasználó által választott, mint egy olvasható mérete a szokásos szöveget, hogy a font, egy mérettel kisebb, mint ez.” Ez nem olyan udvarias, hogy a felhasználó vagy várja, hogy olvassa el a szöveget. Használja változat betűméret csak különleges esetekben, amikor egy adott szöveg elem lehet kisebb vagy nagyobb, mint a normál, mint a kis-print legálisan alján az oldal által megbízott ügyvéd de ez igazán nem várhatja el, hogy bárki is olvassa el. Egyébként, tényleg nincs különbség a között, hogy “relatív” méretű, mint a “-1”, illetve az “abszolút” méretű, mint a “2”. Ők tényleg minden relatív. Normál böngésző szöveg meghatározott méretű “3” (kivéve, ha használja a ritkán használt <BASEFONT> tag-be), valamint a más méretben, vagy relatív. A számok egy tetszőleges skála nélkül kapcsolatos bármely abszolút egység, mint a pontok, picas, pixel, vagy milliméter. A tényleges méretek ők képviselik lehet, változik a böngésző a platform, még akkor is, ha a felhasználó nem módosítja az alapértelmezett keresztül előnyben lehetőségeket. Kizárt, hogy erő pontos betűméret, mind a felhasználók, mind a böngészők, bár stíluslapok hagyd te jobban csinálod azt javasolja, mint a régi font kategória.

TIPP: Nem “hamis” speciális karakterek (idegen betűk, matematikai szimbólumok, “tökfilkó” képek, stb.) használata FONT FACE elemek. Ez biztos, hogy nem sok böngészők most, de a jövőben még inkább, míg a támogatás a megfelelő Unicode ábrázolások csak növelni fogja.

A nem-ASCII alapú betűtípusok, mint a “Dingbats”, vagy “Symbol”, vagy speciális betűtípusok külföldi ábécé, a “prezentációs hack”, amely eltakarja a logikai szerkezet egy dokumentumot, majd el kell kerülni. Bármely felhasználó, aki nem rendelkezik az adott speciális betűtípust fogja látni az ASCII karakter ugyanazon a helyen, ami valószínűleg teljesen megváltozott a jelentése a dokumentumot. De a jövőben valószínűleg még böngészők a platformok, amelyek az adott speciális betűtípust nem teszi ezt a “hack” – technika, mint a szerző célja. Ennek az az oka, hogy egy teljes értékű Unicode támogatás jár függetlenítés a logikai karakter az adott betűtípust használni, hogy jelenítse meg azokat. Egy “a” mindig egy Latin kisbetűs betű az “a”, egy “alfa” (Unicode karakter 945 decimális, szervezet &#945;: α) mindig egy görög betű, a “alfa”, nem számít, hogy mit FONT kategória talán surround a szöveg blokk előadói okok miatt. Ha egy sorozat találkozott, mint a <FONT FACE=”Symbol”>a</FONT> vagy a <FONT FACE=”Arial”>&#945;</FONT>, úgy tekinteni, mint egy kísérlet, illetve, hogy a kijelzőn az “a” használja a Szimbólum font, egy alfa segítségével, az Arial betűtípus. Ha a böngészőt, majd megállapítja, hogy az adott karakterek nincsenek jelen ezek a betűtípusok … nincs “egy” a Szimbólum nem alfa (Amerikai változat) Arial, akkor feltételezhető, hogy figyelmen kívül hagyja a font tag, vagy pedig használhatatlanná válhat a megfelelő karaktert egy másik font, ami van. Milyen karakter, ha bármi történik, hogy ugyanaz a kód pozíció egy betűtípus, mint az adott karakter egy másik, teljesen lényegtelen. Teljes, megfelelő támogatást a jövőben a böngésző verziók lehetővé teszi, hogy kifejezze a sokféle vegyes karakterek dokumentumok egy platform-független módon, hasznos nyelvészek, matematikusok. De ez is törik belőle, nem szabványos kísérlet, hogy “erő” speciális karakterek keresztül font kategória.

Egy utolsó megjegyzés a FONT elem; a HTML 4.0 specifikációk meghatározása, mint egy karakter szintű elem, nem egy blokk-szint elem. Mit jelent ez magyarul, hogy egy span szöveg között a <FONT> es </FONT> nem tartalmaz blokk-szintű jelölés, mint a <P>; font elem lehet egy bekezdésen belül, de bekezdések nem lehet belül egy font elem. Meg kell nyitni egy új betűtípus elem minden bekezdést vagy egyéb blokk építésére, hogy szeretne adni egy betűtípust, majd zárja be a végén a bekezdés (megfelelően beágyazott belül más konstrukciók használata). Ennek elmulasztása fog egy csomó furcsa hibák egy ellenőr, ha megpróbálja érvényesíteni a helyszínen.

Terem a Szégyen

A honlap jobb nézi más helyszíneken azt mutatják, például, hogy mit nem!

MEGJEGYZÉS: A felvétel egy oldalon a “Terem a Szégyen” linkek nem lehet úgy értelmezni, mint bármilyen személyes támadás az oldalon van a teremtő, ki lehet nagyszerű ember, vagy akár egy támadás a kapcsolódó weboldal egészét, amely lehet, hogy egy forrás igazán nagy információ és/vagy szórakoztató. Inkább csak kiemelni, speciális funkciók (szándékos vagy véletlen), hogy a hivatkozott oldalak, ami problémát okozhat, hogy elkerülhető lett volna a jobb design. Ha találsz egyet a telek kapcsolódik ide, ne sértődj meg; javítja a helyszínen, így azt kell, hogy vegye le a link!

Eredetileg egy http://webtips.dan.info/char.html. Készítette http://hunsci.com